Wearing something boheme-ish

Kan jeg hjælpe?

red barnet logo 2Jeg har inden for de sidste år fået et større og større ønske om at komme ud og arbejde som frivillig. Jeg kunne bl.a. rigtig godt tænke mig, at komme til udlandet og enten arbejde på et børnehjem eller med sårede og mishandlede dyr og hjælpe både børnene og dyrene med at komme på benene igen. Men det skræmmer mig også lidt at skulle rejse udenlands alene og væk fra dem jeg kender, så i første omgang har jeg søgt som frivillig hos Red Barnet.

Red Barnet Thisted søgte (og søger sikkert stadig) frivillige til at hjælpe med at planlægge og gennemføre familieaftenener/-udflugter for udsatte familier og børn. Jeg er virkelig ikke typen, der bare springer ud i nye ting, men da min mor rakte mig sin mobil, med et ansøgningsskema på, søgte jeg nærmest uden at tøve.

Jeg har egentlig haft en tryg barndom, men har altid været bange og genert – Bange for at
hoppe ud i noget som helst nyt af frygten for at fejle og se dum ud foran andre. Derfor har jeg også et brændende ønske om, at kunne hjælpe børn, der måske har det på samme måde. Jeg kunne personligt godt have brugt en støttende “storesøster”, til at vise mig vejen frem. Og at nye ting – at uvished – ikke er farligt, men at man lige så vel kan være god til det nye man skal til at springe ud i, som man kan være knap så god. Jeg var (og er desværre stadig) typen, der er overbevist om, at udfaldet er dårligt lige meget hvad. Og at chancen for at lykkes er en skør og drømmende tanke… Men det billede arbejder jeg stærkt på at ændre 🙂 Og hvad så, hvis man ikke er god til alt? Hvem er det? Det er den indstilling jeg gerne vil have per automatik, når jeg møder nye udfordringer. At det for det første er helt ok ikke at være god til alt – Og ikke mindst, at jeg lige så vel kan være god til det, som knap så god 🙂 For at citere en fjollet, svensk pige med orange hår og vilde fletninger:

 

“Det har jeg ikke prøvet før. Så det kan jeg sikkert godt”

– Pippi Langstrømpe 🙂

I hvert fald glæder jeg mig meget til at se hvad det hele går ud på og håber virkelig på, at jeg kan fungere som den støttende “storesøster” for de børn, så de ikke skal bære de trælse, tunge ting videre med sig ud i livet 🙂 Første arrangement er her på lørdag, og det glæder jeg mig til at fortælle jer om!

line for widget 3

Hvis du kunne have lyst til at hjælpe og er fyldt 20, så klik her: Frivillig hos Red Barnet i ThistedHvis du ikke liiige bor i Thisted kan du selvfølgelig også undersøge mulighederne for at arbejde som frivillig andre steder rundt omkring i DK: www.frivilligjob.dk

 

hilsen

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wearing something boheme-ish